Nyt kun Villen ja Tiinan rakkauselämä kukoistaa, he varmaan haluavat olla hetken rauhassa keskenään. Voimme siis hyvällä omalla tunnolla hiukan kurkistaa, mitä muuta naapurustossa on meneillään. Tämä on nimittäin hyvin vilkas naapurusto, jossa aina sattuu ja tapahtuu.

Ensiksi uutisia: tunnettu yksityisetsivä Hercule Poirot, jonka siis piti tutkia kadonneiden puutarhatonttujen arvoitusta, jääkin itse kiinni sellaisen varastamisesta. Vähänks on NOLOA! Tässä kiivastunut naapuri antaa Poirotin kuulla kunniansa. Pitihän se arvata, mokomakin huijaaja puijaaja.
1181122.jpg



Sitten katsaus Stellan perheen elämään. Stellasta tuli tällä välin viiden lapsen äiti. Esittelen lapset tässä lyhyesti muutamalla kuvalla. Ensin tuli kolme tyttöä: vanhin on Noella, jonka vauvakuvan näimmekin 2. osan lopussa. Sitten syntyivät kaksostytöt Nigella (vas) ja Nereida.
1181134.jpg

Seuraavaksi perheeseen syntyi kaksospojat Rubeus ja Severus. Tässä ensin heidän synttärikuvansa:
1181126.jpg

Ja sitten vielä toinen kuva, josta hiukan paremmin näkee, millaisia velikultia sitä ollaan. Rubeus tykkää Salama McQueenistä mutta Severus on hiukan rokimpi. Molemmat ihailevat Beavis ja Butthead -sarjaa. Nämä alien-lapset saattavat ehkä olla jonkin verran älykkäämpiä kuin tavalliset, sillä heille napsahtelee taitopisteitä hyvin tiuhaan tahtiin. Karismaakin on jo tässä iässä lähes palkit täynnä. He ovat saaneet harjoitella puhumista isäpapan puhujapöntössä. Heidän isänsä Norbeus on nimittäin lain ruumiillistuma ja urapalkintopönttö on aulan nurkassa kaikkien käytettävissä. Se onkin oikein suosittu härveli myös taloon tulevien vieraiden keskuudessa.
1181128.jpg


Perheen isä Norbeus on siis menestynyt hyvin lakimiesuralla. Kotona hänet nähdään usein maalaamassa tauluja. Tässä hän tekee sommitelmaa, jonka tarkoituksena on vertailla, kuinka samannäköisiä Johnny Depp ja Ville Valo oikeastaan ovat (kreditti tuosta Depp-Valo kuvamanipulaatiosta menee pallukka.buzznet.com).
1181119.jpg


Entäpä sitten Stella itse? Kun hänet viimeksi näillä sivuilla nähtiin, hän oli Kreivi Santsilan viileän hurmaavavassa syleilyssä. Norbeus on tästä suhteesta täysin tietämätön ja luulee kaiken olevan hyvin. Stella on kuitenkin hyvin ihastunut Kreiviin ja kutsuu tämän vielä uudelleen kylään. Sitten yön pimeydessä Kreivi yllättää tenhovoimallaan ja Stella joutuu vampyyrin lumouksen valtaan. On kuin aika olisi pysähtynyt ja Stellalta  kaikki tahdonvoima kadonnut. Tyhjin mitään näkemättömin silmin kuin hypnoosissa Stella odottaa kohtaloaan.
1181141.jpg


Oih, pure minua, pure minua lujasti, huokaa Stella ja slurps Kreivihän puree kuten vain oikea vampyyri osaa. Kyllä hänelle kelpaa myös alien-veri, nami maiskis. Stellan ilme on nautinnollinen. Hän rakastaa Kreiviä ja haluaa tulla tämän kaltaiseksi elääkseen pimeyden valtakunnassa. Ruumisarkku on jo Stellalla valmiina päiväunia varten.
1181146.jpg


Sähäkästi Stella hyppää uuteen vampyyrin rooliinsa ja tunnustelee kielellään uusia mahtavia kulmahampaitaan. Näitä kelpaa näytellä! Kreivikin on tyytyväinen puremansa tulokseen. Stellan ihonväri on edelleen sama alienin vihreä, mutta silmät muuttuivat vampyyrin punaisiksi. Stella on nyt mysteeriuran huipulla eli kultin johtaja. Hänellä on töitä vain kahdesti viikossa ja työaika on 18-03. Saapa nähdä voiko hän siltikään käydä töissä, sillä kimppakyyti noutaa hänet jo klo 17 eli vielä kun on valoisaa. Vampyyrit eivät kestä päivänvaloa kuin pienen hetken. Toisaalta Stella voisi lentää itse lepakkona työpaikalleen pimeän tultua, vaikka sitten hän kyllä myöhästyisi hiukan.
1181137.jpg


Vampyyrin päiväunet ruumisarkussa eivät ensin oikein ota maistuakseen Stellalle ja hän tulee pois arkusta, vaikka on valoisaa. (Pelin tepposia sellaiselle pelaajalle, joka ei tajua seurata arkkua) Kun päivänvalo osuu vampyyri-Stellaan, hän huomaa savuavansa pahaenteisesti ja hänen on kiireesti mentävä takaisin arkkuunsa ja kansi tiukasti  kiinni. Kun pimeä laskeutuu, arkun kansi ponnahtaa auki ja Stella on taas mukana pelissä.

Nyt Stella on kutsunut taas ystävänsä Villen kylään ja tässä he loikoilevat kuumassa lähteessä rennosti jutellen. Huomaakohan Ville mitään erikoista Stellassa? Tietysti hän huomaa. Ei noita punaisia silmiä voi olla huomaamatta. Pikkupojat ovat tietämättömiä, mutta Stellan nuoremmat tyttäret ovat huomanneet äitinsä muuttuneen vampyyriksi ja toivovat hänen paranevan vampirismista. Molemmat myös pelkäävät äidin purevan heitä (Noella on jo lähtenyt yliopistoon tässä vaiheessa eikä hän ole tavannut äitiään aikoihin). Stella itse taas pelkää paranevansa vampirismista ja haluaisi mielellään purra tyttäriään. Vaikea päättää, mitä pitäisi tehdä. Pisteet ovat kaikissa tapauksissa niin korkeat, että teitpä niin tai näin, niin aina joku kärsii.
1185200.jpg


Villen työkaveri Jeanna on tullut kylään Villen luokse. Ville naureskelee, ettei nyt jo eläkkeelle jäänyt Norbeus tiedä vaimonsa muuttuneen vampyyriksi, voi mikä toope tomppeli, heh-heh. Samalla Ville toteaa, ettei ole aiemminkaan koskaan pitänyt Norbeuksesta. Villen seinällä on kuuluisan vampyyrin Nosferatun kuva. Ihaileeko Ville kenties vampyyrejä (siis Black Sabbathin lisäksi)?
1181166.jpg


Jo vain ihailee! Ja toivoo kovasti itsekin saavansa Stellalta vampyyrinpureman. Tämä on Villen haave, josta hän saisi 5000 pistettä, jos se toteutuisi. Samassa haaveessa Ville näkee Norbeuksen maalaustelineensä ääressä täydellisen tietämättömänä, mitä hänen talossaan samaan aikaan tapahtuu.
1181149.jpg


Emme voi vielä tietää, toteutuuko Villen haave, vai ei. Tässä hän joka tapauksessa varmuuden varalta ostaa antivampiriinia. Ja huom kaikki tämä tapahtuu täysin salassa Tiinalta!
1185190.jpg


Peliä ei ole pelattu tämän pitemmälle ja vaihtoehtoisia juonenkäänteitä on useita. Mitähän tässä nyt kannattaisi tehdä?